Moi drodzy,
mam dla Was przepis na pyszną i nienagannie prezentującą się sałatkę, która będzie idealna również na zbliżające się Święta Wielkanocne.
Składniki na 2 pucharki:
- 1 dość dojrzałe awokado
- 2 jajka
- 4 rzodkiewki
- garść posiekanego szczypiorku
- 12 krewetek
- 2 łyżki majonezu
- pieprz i sól
Awokado przecinamy wzdłuż, pozbywamy się pestki, obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy po połowie do każdego z pucharków, wyrównujemy.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy po połowie do każdego z pucharków i wyrównujemy.
Krewetki myjemy, obieramy i wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Gotujemy przez około 2 minuty. Ugotowane krewetki drobno kroimy, dzielimy na pół i układamy kolejną warstwę. Wyrównujemy.
Na warstwę krewetkową wykładamy po łyżce majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę, dzielimy na pól i wykładamy na warstwę majonezu.
Posypujemy szczypiorkiem i gotowe.
Przed zjedzeniem można sobie wymieszać :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz