Kiedy byłam małą dziewczynką dzieci w filmach amerykańskich często jadały kanapki z masłem orzechowym i dżemem. Wtedy nie miałam pojęcia jak smakuje masło orzechowe, bo takich rarytasów jeszcze w Polsce nie było. Pierwszy raz spróbowałam tego połączenia kilka lat temu i totalnie się w nim zakochałam. Duet masło orzechowe + dżem malinowy to dla mnie sztos!
Składniki:
- 3 jajka
- oliwa z oliwek
- łyżka masła orzechowego
- łyżka dżemu malinowego
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajka. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy na nią oliwę z oliwek. Nadmiar oliwy wycieramy ręcznikiem papierowym. Na rozgrzaną oliwę wlewamy masę jajeczną. Omlet smażymy po ok 3 minut z obu stron do momentu zarumienienia.
Gotowy omlet smarujemy masłem orzechowym i dżemem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz