29 sierpnia 2019

SAŁATKA Z RYŻEM I TUŃCZYKIEM





Sałatki z ryżem i tuńczykiem przyrządzam od dawna. Dzisiaj mam dla Was jej zdrową wariację - ryż biały zamieniłam na ryż jaśminowy/paraboliczny, majonez na jogurt naturalny, a tuńczyka w oleju na tuńczyka w sosie własnym.


Składniki na 1 porcję:
  • pół puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 torebka ryżu jaśminowego lub parabolicznego
  • pół mozzarelli
  • kilka korniszonków
  • koperek
  • świeżo zmielone pieprz i sól
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
Gotujemy ryż. Dodajemy do niego drobno pokrojoną mozzarellę i korniszonki, koperek, jogurt i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Słodko mi , Blogger