Wiem, że jestem trochę monotonna, ale ostatnio mój młodszy brat zaserwował nam najlepszy na świecie makaron z krewetkami w genialnym maślano-parmezanowym sosie. Muszę, po prostu muszę sprzedać Wam przepis na to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Jeśli jesteście fanami krewetek, gwarantuję, że stanie się ono stałym punktem w Waszym menu. Na moich zdjęciach brakuje szpinaki i pietruszki i powiem Wam, że nawet bez tych dodatków makaron wymiata.
Składniki na 2 porcje:
- makaron spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- szczypta płatków chilli
- 400g dużych krewetek
- pół łyżeczki przyprawy włoskiej
- 2 szklanki szpinaku baby
- 1/3 szklanki startego parmezanu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz