Mam dziś dla Was prosty przepis na zdrową, pięknie prezentującą się, pachnącą wiosną i naprawdę pyszną sałatkę podawaną w wydrążonych awokado.
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 4 jajka
- 15 dag wędzonego łososia
- 1 ogórek zielony
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1 łyżka soku z cytrtyny
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Łososia kroimy w paseczki. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy miąższ pozostawiając 0,5 cm w skórce.
Wnętrze awokado nacieramy 1/2 soku z cytryny, pozostałym sokiem skrapiamy wydrążony miąższ i kroimy go w kostkę. Ogórka również kroimy w kostkę, mieszamy z awokado i łososiem. Dodajemy pokrojone w kostkę jajka. Majonez łączymy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do sałatki i mieszamy. Sałatkę przekładamy do wydrążonych awokado i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz