19 sierpnia 2013

MORSKI SŁODKI STÓŁ

 Tym razem dzięki firmie dekoratorskiej My Big Day miałam okazję przygotować słodki stół na przyjęcie weselne na prawdziwej barce nad Wisłą. Motywem przewodnim był styl marynarski, kolory: biały, niebieski i czerwony. Mnóstwo pracy i chwil zwątpienia, ale było warto!

Wprowadzając na polskie wesela słodkie stoły chcemy zachęcić ludzi do odejścia od tradycyjnego podawania ciast weselnych. Mam na myśli różne rodzaje ciężkich przełożonych kremem ciast ułożonych na paterach wśród wędlin, sałatek jarzynowych i owoców. Słodki stół ma na celu wyeksponować słodkości, nadać im indywidualny charakter, zachęcić, pozwolić na spróbowanie kilku rzeczy na tzw.„kęs”. Element estetyczny ma tu ogromne znaczenie. Słosdki stół ma ciekawić, przyciągać , zachęcać. To takie małe dzieło sztuki, gdzie wszystko musi być idealnie ułożone, przemyślane i dobrane kolorystycznie, pasować do układanki, mieć motyw przewodni. Słodki  stół zrywa z nudą, daje możliwość wyboru nieskończonej ilości tematów, motywów, kolorów. 
 A Wy stół o jakiej tematyce widzieibyście na swoim weselu lub weselu bliskich/znajomych? 

 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz