10 kwietnia 2020

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM, AWOKADO I RZODKIEWKĄ


Cześć kochani,
kwarantanna ma swoje zalety. W tym roku dzięki niej mam więcej czasu na przygotowanie dla Was przepisów wielkanocnych. Dzisiaj zrobiłam pyszne jajka faszerowane, które będą się pięknie prezentować na świątecznym stole.



Składniki:
  • 4 duże jajka
  • 2 rzodkiewki
  • pół dojrzałego awokado
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
  • 1 łyżka majonezu
  • kiełki rzodkiewki
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy wzdłuż na połówki lub, tak jak ja, nie obieramy i kroimy w skorupkach w poprzek. Wyjmujemy żółtka, umieszczamy je w miseczce i rozgniatamy widelcem. Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę i obieramy. Połówkę awokado rozgniatamy widelcem i dodajemy do żółtek. Do farszu dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojoną drobno rzodkiewkę, majonez, pieprz i sól i dokładnie mieszamy. 
Farsz nakładamy do wgłębień w białkach i układamy na półmisku lub kieliszkach, w zależności od wybranego sposobu przygotowania. Ozdabiamy kiełkami rzodkiewki.
Smacznego :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Słodko mi , Blogger