Cześć kochani,
kwarantanna ma swoje zalety. W tym roku dzięki niej mam więcej czasu na przygotowanie dla Was przepisów wielkanocnych. Dzisiaj zrobiłam pyszne jajka faszerowane, które będą się pięknie prezentować na świątecznym stole.
Składniki:
- 4 duże jajka
- 2 rzodkiewki
- pół dojrzałego awokado
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
- 1 łyżka majonezu
- kiełki rzodkiewki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy wzdłuż na połówki lub, tak jak ja, nie obieramy i kroimy w skorupkach w poprzek. Wyjmujemy żółtka, umieszczamy je w miseczce i rozgniatamy widelcem. Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę i obieramy. Połówkę awokado rozgniatamy widelcem i dodajemy do żółtek. Do farszu dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojoną drobno rzodkiewkę, majonez, pieprz i sól i dokładnie mieszamy.
Farsz nakładamy do wgłębień w białkach i układamy na półmisku lub kieliszkach, w zależności od wybranego sposobu przygotowania. Ozdabiamy kiełkami rzodkiewki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz