dzisiaj chciałam się z Wami podzielić przepisem na fajne, zdrowe, pożywne i do tego ładnie prezentujące się śniadanie.
Składniki na naleśniki:
- 100 g mąki żytniej razowej (typ 2000)
- 2 jajka
- 200 ml mleka
- 150 ml wody
- szczypta soli
- oliwa z oliwek do smażenia
- szczypta majeranku
Składniki na farsz:
- 1 dojrzałe awokado
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 5 rzodkiewek
- 1 ząbek czosnku
- odrobina soku z cytryny
- świeżo zmielone sól i pieprz
- koperek
Sposób przygotowania:
Naleśniki:
Wszystkie składniki miksujemy na płynną masę. Ciasto musi być nieco rzadsze niż to na tradycyjne naleśniki. Dodajemy majeranek, mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i rozprowadzamy ją po całym dnie ręcznikiem papierowym. Chochlą nakładamy porcje ciasta i smażymy naleśniki z obu stron do zarumienienia. Przed przewróceniem naleśnika na drugą stronę upewniamy się, że jest dobrze podsmażony, w przeciwnym razie może się łatwo rozpaść.
Farsz:
Jajka i rzodkiewki drobno kroimy. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, łyżką wyjmujemy miąższ i rozgniatamy go widelcem. Składniki umieszczamy w miseczce. Dodajemy do nich przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekany koperek, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do momentu otrzymania pasty. Pastą smarujemy jedną część naleśnika i zwijamy go w rulonik. Gotowe ruloniki kroimy w poprzek.
Smacznego :)
As stated by Stanford Medical, It's indeed the ONLY reason this country's women get to live 10 years more and weigh 42 pounds lighter than we do.
OdpowiedzUsuń(By the way, it really has NOTHING to do with genetics or some secret exercise and EVERYTHING about "how" they are eating.)
P.S, What I said is "HOW", and not "WHAT"...
Tap this link to uncover if this short test can help you unlock your true weight loss potential