2 kwietnia 2020

WIOSENNA SAŁATKA WARSTWOWA


Moi drodzy,
mam dla Was przepis na pyszną i nienagannie prezentującą się sałatkę, która będzie idealna również na zbliżające się Święta Wielkanocne.



Składniki na 2 pucharki:

  • 1 dość dojrzałe awokado
  • 2 jajka 
  • 4 rzodkiewki
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 12 krewetek 
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz i sól

 Sposób przygotowania:
Awokado przecinamy wzdłuż, pozbywamy się pestki, obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy po połowie do każdego z pucharków, wyrównujemy.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy po połowie do każdego z pucharków i wyrównujemy.
Krewetki myjemy, obieramy i wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Gotujemy przez około 2 minuty. Ugotowane krewetki drobno kroimy, dzielimy na pół i układamy kolejną warstwę. Wyrównujemy.
Na warstwę krewetkową wykładamy po łyżce majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę, dzielimy na pól i wykładamy na warstwę majonezu.
Posypujemy szczypiorkiem i gotowe.
Przed zjedzeniem można sobie wymieszać :)

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Słodko mi , Blogger