3 listopada 2015

OMLET JAGLANY W WERSJI WYTRAWNEJ

Ostatnio mam bzika na punkcie zdrowych, pożywnych śniadań. Najczęściej przygotowuję sobie omlet z płatków owsianych i zjadam go w różnych wersjach, w zależności od zachcianek i humoru.
Przepis jest bardzo prosty, a przygotowanie takiego omletu zajmuje 10 minut.


Składniki na omlet:
2,5 łyżki płatków jaglanych
3 jajka

Przygotowanie:
Płatki wsypujemy do miseczki i dodajemy do nich jajka. Mieszamy i odstawiamy na chwilę by płatki nasiąkły. Smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej oliwą z oliwek z dwóch stron do zarumienienia.

Serwujemy na słodko lub wytrawnie, tutaj omlet posmarowałam hummusem i położyłam na nim kawałki wędzonego łososia.

Zdrowego i smacznego!



2 komentarze: